15 Septembrie 2017Sursa: IPJ GIURGIU

ACȚIUNI DE PREVENIRE A INFRACȚIONALITĂȚII DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI ÎN LOCALITĂȚILE BUCȘANI ȘI LETCA NOUĂ DIN JUDEȚUL GIURGIU

Polițiștii continuă activitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și de prevenire a victimizării copiilor în zonele rurale din județul Giurgiu.

Joi, 14 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat activități în cadrul Programului National de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a Programului Local de prevenire a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe” în localitățile Bucșani și Letca Nouă, județul Giurgiu.

Scopul acțiunilor a constat în prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe și a infracțiunilor cu violență, comise în mediul rural, prin informarea a cât mai multor cetățeni, în special a persoanelor vârstnice, potențiale victime a infracțiunilor de furt din locuințe, prin transmiterea de sfaturi preventive, prezentarea unor modalități de evitare a conflictelor, distribuirea de pliante pentru adoptarea unor atitudini responsabile și de auto protecție pentru liniștea familiei și siguranța locuințelor.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive în cadrul Campaniei de prevenire a victimizării copiilor „Școala în siguranță”, la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Bucșani și Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Letca Nouă, județul Giurgiu.