28 Iulie 2015Sursa: IPJ GIURGIU

DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

În ziua de 27.07.2015, ora 08.15, poliţiştii Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliţia Municipiului Giurgiu au depistat pe C. C., un bărbat de 47 ani, din comuna  Frăteşti, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Str. Gheorghe Doja, din municipiul  Giurgiu, sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilo-test indicând valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 27.07.2015, ora 16.00, poliţiştii Formaţiunii Rutiere de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale, au depistat pe N. M., un bărbat de 40 ani, din comuna Vânătorii Mari, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Brebenei, din localitatea Vânătorii Mari, judeţul Giurgiu, sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilo-test indicând valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice (sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.