20 Noiembrie 2017Sursa: IPJ GIURGIU

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANŢEI

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANŢEI

Material pentru presă și site-ul I.P.J. Giurgiu-

 

Joi, 16 noiembrie 2017, cu ocazia  ” Zilei Internaţionale a Toleranţei”, polițiștii Biroului de Analiză  și Prevenire  a Criminalității  au organizat o întâlnire cu elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Vărăşti. Împreună  sărbătorim “Ziua Internaţională a Toleranţei”, iniţiativă care a vizat dezvoltarea  respectului şi aprecierii reciproce în rândul elevilor, educarea lor în spiritual toleranţei, al solidarităţii şi al armoniei.

      În această zi ni se oferă o nouă perspectivă şi e bine să transmitem în jurul nostru numai mesaje pozitive, pe tema bogăţiei diversităţii şi a dorinţei de a convieţui în pace.   

      A fi tolerant presupune a te pune în postura celui de lângă tine, pentru a-l înţelege bine.

 

 

 

De asemenea, la 16 noiembrie fiecare individ ar trebui să reflecteze la propriul său comportament, în relaţiile pe care le dezvoltă cu cei de lângă el.

    „Orice om are dreptul la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie” şi „orice individ are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Programului național de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, a Programului naţional de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului si a Programului local de prevenire a infracţiunilor de “Lovirea sau alte violenţe”. 

 

 

 

 

Galerie foto