05 Octombrie 2017Sursa: IPJ GIURGIU

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII
 
          În perioada 2-6 octombrie 2-17 se derulează, la nivel național, cea de-a doua ediție din acest an a manifestării “ Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informative-preventive, în special în spațiul public, obiectivele vizate fiind:
  • Sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de  autoprotecție;
  • Prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni. 
          
Manifestarea are caracter unitar la nivel național, tematica abordată fiind selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității, respectiv a altor zone de interes instituțional. 
 
 
În data de 2 octombrie 2017, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a delicvenței juvenile la Școala Gimnazială Academician Marin Voiculescu din municipiul Giurgiu. 
 
 
Au fost purtate discuții interactive despre cauzele delicvenței juvenile, infracțiunile ce pot fi comise de elevi în incinta școlii dar și în zonele adiacente și consecințele ce decurg din comiterea infracțiunilor. 
Polițiștii au fost făcut recomandări privind măsurile de autoprotecție. 
 Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Giurgiu, împreună cu A.T.O.P. Giurgiu, au organizat un concurs sportiv cu elevii  Școlii Gimnaziale Academician Marin Voiculescu, concurs în urma căruia au fost premiate echipele cele mai performante.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POLIȚIȘTII  RECOMANDĂ ELEVILOR: 
                                    
  • Atunci când se joacă cu alţi elevi să evite să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală; 
  • Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază;
  • Trebuie să aibe un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj;
  • E importat să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc.