20 Noiembrie 2017Sursa: IPJ GIURGIU

FII ADOLESCENT, NU FII DELINCVENT

FII ADOLESCENT, NU FII DELINCVENT

 

        În luna noiembrie 2017,  polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițisti din cadrul Posturilor de Poliție Comunale,  precum și reprezentanți ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu au desfășurat activități preventive în cadrul Programului Național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor la unitățile de învățămănt din județul Giurgiu .

         Polițiștii giurgiuveni au purtat discuții interactive pe  teme cu privire la normele de comportament în societate și consecințele legale asociate faptelor antisociale.

         Elevii au învățat de la polițiști că un comportament civilizat și corect le poate aduce apreciere din partea profesorilor, dar și prieteni adevărați printre colegi. 

 

 

 

 

 

                      POLIȚIȘTII  RECOMANDĂ ELEVILOR:

                                   

       •   Atunci când se joacă cu alţi elevi să evite să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală;

      •    Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază;

      •    Trebuie să aibe un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj;

      •    E importat să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc.

Galerie foto