31 Mai 2023Sursa: IPJ GIURGIU

RECOMANDĂRI PRIVIND CONDUITA DE PREVENŢIE ÎN MINIVACANŢĂ

Polițiștii giurgiuveni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanța prilejuită de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor.

În perioada 1-5 iunie a.c., polițiștii giurgiuveni se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestor sărbători.

Zilnic, peste 80 de polițiști vor acţiona pe raza județului Giurgiu pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În această perioadă se va acţiona în sistem integrat, împreună cu jandarmii giurgiuveni și cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, se va acorda o atenţie deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naţionale și judeţene, folosind la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite folosirea părții carosabile, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului.

O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către municipiul Bucureşti, Republica Bulgaria sau principalele lăcaşe de cult sau zone de agrement. 

Recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat polițist ori să sune la numărul unic de urgență 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoștință despre săvârșirea vreunei fapte antisociale.