31 Mai 2023Sursa: IPJ GIURGIU

POLIȚIȘTII GIURGIUVENI, PRINTRE COPII, DE ZIUA LOR

1 iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia, de a aprecia și iubi copiii și de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese.

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, celebrată în fiecare an pe data de 1 iunie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu le-au adus zâmbetul pe buze copiilor din Școala Gimnazială Sfinții Martiri Brâncoveni Giurgiu, mai devreme, fiind primii care le-au urat acestora ,,La mulți ani!”.

Polițiștii Serviciului Rutier, Criminalistic, cei ai Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, dar și polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară au purtat discuții interactive cu ei pe teme precum siguranța rutieră, siguranța în mediul online, dar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au oferit copiilor informații și pliante cu recomandări preventive și sfaturi, iar cei rutieri au prezentat Laboratorul de Educație Rutieră.

Copiii au adresat întrebări, iar polițiștii au răspuns curiozităților acestora și le-au împărtășit din experiența lor.

Activitățile desfășurate de elevi împreună cu polițiștii rutieri au avut ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație de către elevi, în calitate de pietoni, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație.

Prin activitățile de astăzi, polițiștii giurgiuveni le-au reamintit copiilor faptul că indiferent de vârsta pe care o au, trebuie să se bucure de această perioadă, deoarece trece foarte repede, trezindu-se la un moment dat adulți, în fața realelor probleme ale vieții.