09 Iunie 2024Sursa: IPJ GIURGIU

Informare de presă nr.4

În județul Giurgiu, de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Datele centralizate arată că procesul de vot s-a desfășurat în condiții de normalitate.

Reamintim faptul că astăzi, peste 750 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au fost implicați în misiuni de menținere a ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

Până în acest moment, au fost înregistrate 4 infracțiuni și 42 de fapte de natură contravențională în legătură cu procesul electoral.

Mulțumim alegătorilor și competitorilor electorali care au respectat normele legale privitoare la procesul electoral și ne reafirmăm angajamentul de a manifesta în continuare obiectivitate și profesionalism în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin în contextul alegerilor.  

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN GIURGIU