20 Ianuarie 2023Sursa: I.P.J. GIURGIU

ÎN SPRIJINUL CETĂŢENILOR ÎN MINIVACANȚA PRILEJUITĂ DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

În perioada 20-24 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor fi alături de cetățeni pe toată perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică optim și pentru a ne asigura că măsurile dispuse sunt respectate.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent și cu viteză care să permită oprirea în siguranță a autovehiculului.

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite folosirea părții carosabile, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți, pe principalele artere, în scopul reducerii riscului rutier, fiind folosită la capacitate maximă şi cu eficienţă sporită, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului.

O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către municipiul Bucureşti și Republica Bulgaria.

Recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat polițist ori să sune la numărul unic de urgență 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoștință despre săvârșirea vreunei fapte antisociale.